Kloven

Droge kloven aan de hiel

Een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratievorming geeft vaak kloven aan de hiel. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan bloeden en zelfs ontsteken. In dit stadium een behoorlijk pijnlijke aandoening.  

Vochtige kloven tussen of onder de tenen:

Deze ontstaan door een verweekte huid door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. Een belangrijke oorzaak is vaak een schimmelinfectie. Dit kan verholpen worden met speciale voetschimmeltictuur en daarbij is het zaak de huidomgeving zo droog mogelijk te houden.

Wat doet de pedicure om genezing te bevorderen

Bij droge kloven  wordt zoveel mogelijk overtollig eelt verwijderd, met name de randjes eelt van de kloven. Dit is belangrijk om het herstel van elasticiteit van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing van droge kloven goed mogelijk.

Bij vochtige kloven is de behandeling erop gericht zoveel mogelijk infecties te bestrijden. Bij kloven door schimmelinfectie zal de schimmel bestreden moeten worden, in een vergevorderd stadium zal de pedicure u adviseren de huisarts te raadplegen.

de pedicure geeft u advies om de huid intensief te verzorgen met een (kloven) crème. Deze zorgt ervoor dat de huid niet meer uitdroogt en dus minder makkelijk kan scheuren.