Hot Stone massage

Hot Stone massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen, een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne tijd. De Hot Stone massage is in Nederland een nog redelijk onbekend fenomeen, maar is behoorlijk in opkomst. Geen wonder: een massage is sowieso al lekker en de warme stenen geven nog eens een extra dimensie. De Hot Stone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, zijn licht, zacht en heerlijk warm.De stenen hebben eeuwenlang in rivierbeddingen of in de zee gelegen en danken daaraan hun mooie, gladde, ronde vormen. De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

De behandeling

De stenen worden opgewarmd, in een zogenaamde ‘heater’, tot 40 á 50 graden Celsius. De onderbenen of gehele benen worden eerst gewassen en daarna ingesmeerd met etherische olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert de doorbloeding. Het heeft een diep ontspannende werking. Hot Stone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam. Ondanks dat u bij mij kunt kiezen uit een Hot Stone massage voor de gehele benen of voor alleen de onderbenen ontspant toch het gehele lichaam.

Nadat ik eerst met de warme stenen en de handen uw benen heb gemasseerd, worden daarna uw voeten gemasseerd, ook met de stenen en de handen.

Deze massage is zeer geschikt bij spanningen, stress, spierproblemen, gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose, Fibromyalgie, spijsverteringsproblemen en slechte doorbloeding. Maar natuurlijk ”bovenal” als u eens lekker wilt genieten van de weldaad van een Hot Stone massage.

Let wel: Indien de buitentemperatuur 25 graden Celsius of hoger is, geef ik geen Hot stone massage. Bij een te hoge buitentemperatuur krijgt het lichaam niet de kans om de opgenomen warmte kwijt te raken. Hierdoor bestaat de mogelijkheid op een aantal negatieve bijwerkingen zoals: hoofdpijn, lusteloosheid, misselijkheid, flauwvallen en slechte nachtrust. 

Na de behandeling

Hotstone massage kan heel lekker zijn en heeft een diepe uitwerking. Het is daarom van belang dat u na de behandeling veel water drinkt en rustig aan doet (geniet van de diepe uitwerkingen; het ontspannen gevoel). En zorg dat u goed afkoelt. Dit voorkomt eventuele bijwerkingen door de warmte.

Wanneer geen Hot Stone massage?
 • bij koorts en infecties
 • open wonden en open eczeem, of ernstige schimmelinfectie
 • ontstekingen of kneuzingen van spieren of gewrichten
 • trombose benen en aderontstekingen
 • oedeem veroorzaakt door hart/ vaatziekten, long-of nierproblemen
 • mensen die een chemokuur of bestraling ondergaan of kanker in de acute fase hebben
Wanneer Hot Stone massage in overleg met de pedicure?
 • bloeduitstortingen aan voeten of benen
 • mensen met gevoelsstoornissen in de zenuwen bijv. diabetes patiënten of mensen die een hersenbloeding hebben gehad
 • mensen met reuma
 • bij zwangerschap
 • burn out